Световноизвестният френски сладкар Пиер Ерме пристига у нас с Bulgaria Air за специален мастър клас
Голямата френска звезда в сладкарството Пиер Ерме идва за пръв път у нас. Той ще бъде сред специалните гости, които ще се включат в месеца на Франкофонията на Френския институт в България. На 8 март Пиер Ерме ще пристигне в София с полет на Bulgaria Air и още през същия ден ще се включи в първото събитие, което е част от визитата му - дискусия в института върху това как сладкарството влияе върху френския език. На тази среща ще бъдат представени и книгата му "Испахан", заедно с "Parlez Francophone!" ("Говорете франкофони!) и "Le Ministre est enceinte ou la grande querelle de la féminisation des noms" ("Министърът е бременeн или големите разпри за феминизация на имената") на Бернар Серкилини – професор по лингвистика.
Черешката на тортата от посещението на Пиер Ерме у нас ще бъде специалният Мастър клас по висше сладкарство във Френския институт, който той ще води на 9 март от 9:00 до 13:00 ч. По време на него петима млади български сладкари ще участват в конкурс, в който за 4 часа ще трябва да приготвят торти с френска техника и минимум три български съставки.
Неговият победител ще спечели едномесеченa стипендия на френското правителство (с включен транспорт, осигурен от Bulgaria Air) с обучение за една седмица в известното кулинарно училище Ferrandi Paris и три седмици в централата на компания Hermé в Париж.